Nieuwsbrief ScienceGuide, april 2017- Nummer 14
 
 
 
 
 
 
Breng salaris po en vo in evenwicht
IMG
 
Wat doen we aan het lerarentekort en zijn de verschillen in salariëring voor docenten in verschillende onderwijssectoren wel gerechtvaardigd? In het Lerarendiscours spreken we met hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt Frank Cörvers (Tilburg University).


 
 
 
IMG
 
Wie zijn de nieuwe woordvoerders ho?
 
 
 
 
Inmiddels is bekend wie de woordvoerders hoger onderwijs worden in de Tweede Kamer. Veel bekende gezichten, maar ook zes nieuwe gezichten. Wie zijn ze en wat is hun achtergrond in het hoger onderwijs?


 
 
 
IMG
 
Formatie kan snoeien en bloeien in hoger onderwijs
 
 
 
 
De OV-kaart afschaffen levert €830 miljoen op. Het collegegeld oplopend met €2.000 verhogen levert een bezuiniging op van structureel €1.1 miljard en het invoeren van de basisbeurs kost €800 miljoen. Bij de formatie krijgen de onderhandelaars van het ministerie van Financiën een keur aan voorstellen voorgeschoteld.


 
 
 
IMG
 
"Meesters willen wel op een toffe school werken"
 
 
 
 
Van basisschool tot universiteit presteren jongens voor het eerst in de geschiedenis minder dan meisjes. Jan Jaap Hubeek en Koen de Jonge van de Hogeschool Leiden willen daarom dat er meer mannen voor de klas komen, daarvoor is wel meer handelingsvrijheid voor docenten nodig.


 
 
 
IMG
 
Wetenschappers rond de tafel
 
 
 
 
Wat valt er te doen aan het lage honoreringspercentage bij NWO, en hoe zorgen we dat jonge onderzoekers de moed niet verliezen in het aanvraagtraject? Die vragen stonden centraal op een unieke werkconferentie met wetenschappers georganiseerd door NWO.




 
 
IMG
 
De nieuwe zijderoute in onze collegebanken
 
 
 
 
De kennis, ervaringen en het sociaal kapitaal van studenten met een bi-culturele achtergrond zijn de "nieuwe zijderoutes" in de collegebanken van het hoger onderwijs. Marina Meeuwisse (Hogeschool Rotterdam) schetst een kader voor succesvol onderwijs.


 
 
 
IMG
 
Transgenderprijs voor Hanzehogeschool
 
 
 
 
Maandag werd voor de eerste maal de Transzoen uitgereikt aan Michèle Garnier van de Hanzehogeschool. De prijs eert werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2017