Nieuwsbrief ScienceGuide, maart 2017- Verkiezingen
 
 
 
 
 
 
De inzet bij de onderhandelingen
IMG
 
De uitslag is bekend, het formeren kan beginnen. Welk kabinet gevormd gaat worden heeft nogal wat gevolgen voor een aantal belangrijke hoger onderwijs dossiers. Wordt het leenstelsel een breekpunt in de coalitieonderhandelingen? En op hoeveel geld kan de Kenniscoalitie rekenen?


 
 
 
IMG
 
Wie krijgt de portefeuille?
 
 
 
 
De uitgebleven monsterzege voor de PVV en de rampspoed bij de PvdA houden de gemoederen vanochtend flink bezig maar vanaf vandaag is er ook een nieuwe Kamer. ScienceGuide beantwoordt de vraag: wie worden de woordvoerders onderwijs en wetenschap in de nieuwe Tweede Kamer?


 
 
 
IMG
 
Heeft Bussemaker linkse belofte waargemaakt?
 
 
 
 
In aanloop naar de verkiezingen blikte ScienceGuide terug op de regeerperiode van de bewindspersonen op OCW. Vorige week bespraken we Sander Dekker. Deze week beantwoorden we de vraag wat de minister betekende voor het hoger onderwijs en de wetenschap. Wat laat zij na?


 
 
 
IMG
 
Wie wordt de informateur?
 
 
 
 
Om tot een kabinet te komen moet er snel verkend worden welke partijen er meedoen. De VVD is als grootste partij aan zet en aangezien alle partijen de samenwerking met de PVV uitsluiten zijn de middenpartijen van belang. Maar wie wordt er informateur? ScienceGuide zet wat kandidaten op een rij.


 
 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016