• A
 • A
 • SURF op zoek naar onderwijsvernieuwers

  De Oculus Rift (foto: Sergey Galyonkin)

  De Oculus Rift (foto: Sergey Galyonkin)

  - Wie zorgen er voor vernieuwing in het onderwijs? Vorig jaar eerde SURF voor het eerst de bestuurder, adviseur en docent die daar het meeste aan bijdroegen. Op de Onderwijsdagen in november komt daar nu ook de ICT-professional bij.

  Vorig jaar werd Anka Mulder van de TU Delft de eerste bestuurder die de prijs in ontvangst nam. Ze werd geroemd als boegbeeld van open en online onderwijs. Prijzen waren er ook voor Farshida Zafar, docent van de Erasmus Universiteit en Jan Haarhuis, onderwijs- en ICT-professional van de Universiteit Utrecht.

  In 2017 is er een nieuwe categorie bijgekomen. Eigenlijk zou Jan Haarhuis tot beide categorieën behoren, want er zullen prijzen uitgereikt gaan worden aan de beste onderwijsadviseur én aan de beste ICT-professional. SURF wil met de prijzen de mensen in het hoger onderwijs eren die een bijdrage hebben geleverd aan het naar een hoger plan tillen van het onderwijs met behulp van ICT.

  Het is mogelijk collega’s in het onderwijs voor te dragen voor de SURF Onderwijsawards. Meld hem of haar uiterlijk 30 juni aan via. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Christien Bok (SURFnet) én de drie winnaars van 2016. Op 8 november, tijdens de SURF Onderwijsdagen worden de Onderwijsawards uitgereikt.